Tuesday, March 1, 2011

pandai tapi stupid...

Bila agak2 alam kita nak bersih??
Nak bersih macam mana kalau perangai pemalas tahap dewa menguasai diri...
Sifat cik Lah (malas) ni kalau diamalkan memang memberikan kesan negetif yang amat kritikal..Ape nak jadila manusia zaman sekarang nie..

Nak dijadikan cerite,time aku nak naik bas adela sorang minah yang amat buruk perangainya..Ingatkan rupa jer yang buruk,tapi perangai pun buruk..(sorry,aku marah sangat2 nie)..tong sampah punyalah besar depan mata,boleh dicampakan plastik sampah dalam longkang je..Hey,,,ape punya manusiala.setakat jalan 2,3 langkah dah sampai dekat tong tu..Rubbish2..Dengan muka slumber dan tak bersalah lak 2..Kalu berkempen tentang alam sekitar diala number 1.Tapi dia sendiri tak amalkan..Harap belajar jer tinggi but stupid sebenarnya,Yela stupid dalam menjaga kebersihan dan keindahan alam.sepatutnya manusia seperti nie kena beri pengajaran..Jagala sikit alam kita nie,biar anak,cucu,cicit kita dapat rasa udara bersih..fikir dulu baik buruk sebelum bertindak..Moga orang tadi sedar kesilapan yang dilakukannya itu..

No comments:

Post a Comment