Monday, January 16, 2012

tangisan seorang ibu

9.27pm ( 16/01/2012 )

mata mama kelihatn merah,muka nampk sedih..
mungkin sedih bila teringgat message abang kot.
Yela saper tak sedih bila anak kesayangan send massage
"mama abang pergi dulu,kirim salam kat semua"..
mybe kesan dari massage tu,mama sedih dan risau..
Time abang nak berlepas,mama bagitau abang call tapi mama xangkat sb tertinggal tpon dalam kereta..
pas 2 mama call balik line dah xaktif..cuma message jer yang abang tinggal..

Kul 9.00pm mama call abang,mama cakap abang tak ceria..tambah2la sedih mama..
raut wajah mama bertambah muram dan sedih..
risau jelas terpancar..
apa yang aku harapkan agar abang kesayanganku selamat dan sihat selalu..
ketahuilah abangku,kami semua sayang kamu..



Tuesday, July 5, 2011

PUTUS SUDAH

8tahun bertahan akhirnya berkecai jua....tiada apa yg perlu dlafazkan..hnya kesihn yg mhantui diri setakat ini...ya allah kuatkan n tabahkanlah hati hamba mu ini

Sunday, May 29, 2011

Desasiswa Harmoni DH2-00-05

Ini pulak kawan-kawan aku yang tingal sebelah rumah aku..
mereka semua nie adalah kawan baik aku semasa aku di UNITEN....
Budak-budak boleh dikira kepoh jugak la...
Sebab bila mereka ketawa boleh menyebabkan haiwan-haiwan dalam hutan lari berkeliaran..
Meh aku perkenalkan orang-orang yang dimaksudkan itu....


safiah shafie..
kawan aku yang suka membebel...
hahaha...but hatinya baik dong...

marni mamat..
budak brutal...
hahaha...marni senget..

adilah zainal abidin
budak paling manja dan paling senyap dalam geng-geng aku..

noraini abdullah...
juara gelak...
tengok je senyap...tapi bila gerak...hah ambik kau..                                                       



walau apa-apa pun,walau baagaimana pun,,,
engkau memang kawan terbaikku...sayang kamu semua..
muuuuaaaahhhhhhhhhhh...




DH2-00-04

Ini adalah makhluk Allah yang paling kepoh...
satu rumah bising kalau makhluk nie berkumpul..
tak kira pagi,petang,siang,malam asyik bertengkar saja kerjanya..
Pening kepala aku dibuatnya..
Dia orang nie bila bercakap cam nak pecah Desa harmoni nie..
memang gila punya orang ar...
walaupun mereka nie kecoh tapi hati mereka baik..
saling tolong menolong,sayang menyanyangi dan paling penting mereka nie kelakar...
                           


                        inilah makhluk yang dimaksudkan tadi...

ain kahar...
ibu dalam rumah nie...
segalanya masalah yang berkaitan dengan rumah,kita orang serah padanya..


ini pula anak-anak makhluk itu

iman nur sadiy..
tengok muka garang but hati cute je...
budak paling penakut dalam rumah.. 



fazlin sudin...
budak nie hantu sebenarnya...
nak tahu hantu apa???????
hantu  nescafe.....
disebabkan nescafenya aku tak dapat tidur malam..


Kalau korang dengar orang menjerit pukul 1,2 pagi tu,,,korang jangan takut ek...sebab bukan ada budak hesteria or hantu,tapi budak-budak nie yang menjerit sebenarnya...katanya dengan menjerit boleh eratkan hubungan....Apa-apa pun,korang menjeritla selagi korang ada suara..
Hahahahaha


Saturday, May 28, 2011

semoga bahagia

semua dah nak kawin.Bestfriend aku pun dah nak kawin gak..
TAHNIAH aku ucapkan pada kawan-kawanku yang bakal bergelar isteri...
moga kalian menjadi isteri mithali dan moga mahligai kalian dirahmati ALLAH selalu..
tapi aku sedih sebab aku je yang tak tau macam mana hubungan aku nie selepas ini..
Ok semua,jom kita tengok siapakah bestfriend aku yang akan menukarkan status ke alam alam  baru iaitu ISTERI.....

                   Jeng-jeng.............inilah calonnya...

wan ain suhaibah
aku sayang kamu lorhhh...
tahniah friend


noor wahidah aznam
sorry banyak2 sebab aku xtak dapat balik dihari bahagiamu..
walaupun aku yak balik,but aku sayang kamu friend

moga kalian bahagia dengan kehidupan kalian yang baru..jangan lupa aku tau...tapi aku berjanji aku akan ikut langkah korang bila tiba masanya...hahahahha...tolol aku nie,,,semua orang nak kawin..so tak payah nak berjanji nak kawinla..memang kau nak kawain kan????cuma calon tak tau sape???kan kan kan??





comelnya...

Perbualan terakhir aku dengan adik bongsuku sebelum berangkat balik ke UNiTEN pusaka tersayang...

adik bongsuku,Muhammad Idham
                                                            

adik : kak ngah dah nak balik ker?
aku : a ah dah nak balik..kenapa dik??
adik : ala.....nanti siapa nak masak??
aku : nanti mam masak la..tu pun kalau mama sempat masak.
adik : nah ambil la gajah nie,kak ngah bawa pergi kampus ek..
aku : hahahahaha.....terima kasih dik..semalam kak nagh minta tak nak bagi..
adik : hehehe...memang tak nak bagi..tapi tak pelah..nanti adik dapat lagi..

Inilah gajah yang adik aku bagi..walaupun gajah nie percuma daru pampers,but comel sangat..gajah nie jadi lebih berharga bila adik aku yang suka dengan barang-barang seperti nie bagi aku salah satu dari koleksinya..hahaha....walaupun adik aku leleaki tetapi jiwanya sentiasa comel...kata JAMBU dari MAHARAJA lawak "muka legend tapi hati cute"..hahahahaha

tadaaa.....inilah gajah yang dimaksudkan itu...
COMELkan???

siap sign lagi..1 family sign untuk dijadikan kenangan..


korang semua jangan cemburu tau..kalau nak minta la dengan adik korang...hahahahaha
THANKS adikku Sayang!!




Baik tiada balasan...

Aku tabur bunga wangi untuk kau,but kau lempar bunga busuk untuk aku...
aku bagi kau minum madu,but kau bagi aku minum racun..
jahat punya orang..itulah perasaan yang kadang-kadang timbul dalam diri aku..
aku tahu aku ada buat silap,tapi besar sangat ke kejahatan aku itu???
orang lain tak pedulikan kau,tapi aku ambil berat tetang kau..
aku tak pernah minta kau balas..cuma aku nak tengok kau hargai aku...
susah sangat ker???apa yang aku buat semua salah..
aku pelik dengan kau nie?????orang yang tak pedulikan kau,,,kau junjung,kau sayang..
tapi kenapa aku kau tidak buat seperti itu...susah nak fahami kau nie..
sebab tu orang ada cakap,,buat baik pun salah,buat jahat lagi baik.....